Srijeda, 20.01.2021.

Iz Goleša poručeno

U Travniku SDA bolja nego ikad

Predizborni skup SDA u Golešu još jednom je potvrdio da se ovdje živi skupa i u zajedništvu

Predizborni skup SDA u Golešu, u općini Travnik, koji je okupio veliki broj mještana, gostiju i Travničana iz drugih mjesnih zajednica još jednom je potvrdio da se ovdje živi skupa i u zajedništvu.

Kandidati SDA za sve nivoe vlasti iz Srednjobosanskog kantona i Izborne jedinice 4 predstavljeni su sinoć u ovom selu koje je tokom agresije bilo potpuno uništeno, kuće spaljene, porušena džamija, a svo stanovništvo protjerano.

Sada je to selo u koje su se vratili ljudi, običaji i savremeni način života.

Doktor Mirsad Peco, kandidat za federalni Parlament, sa svojim je sloganom "Glasajte za svog doktora" osvojio simpatije mnogih svojih pacijenata i sugrađana.

- Svojim Golešanima mogu samo da poručim: idemo skupa do pobjede! - rekao je Peco.

Premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo kazao je kako je klima u SDA u Travniku bolja nego ikad.

- Ulazimo odlučno u borbu pred ove izbore, kao što smo bili odlučni kada sam u ratu uveo bataljon u zapaljeni Goleš - kazao je, između ostalog, Lendo.

Kao iznenađenje na ovom skupu predstavljen je i Šemsudin Mehmedović, državni zaastupnik i kandidat za državni parlament u Izbornoj jedinici 4, za kojeg je na skupu rečeno da je prvoborac
SDA.

- Dolazim iz Tešnja, malog grada u BiH koji je prije rata bio jedna od najsiromašnijih općina. Tešanj je sada primjer "dobre prakse", zahvaljujući mehanizmima političke stabilnosti. Raspodjela javnih prihoda mora biti izmijenjena, a sistem raspodjele mora biti pravedniji prema općinama u odnosu na kantone i državni nivo - rekao je Mehmedović.

Dodao je da se treba "prestati sa optuživanjem SDA za sve".

- Pred svake izbore se dese neki protesti, kao sada protesti boraca. Mora se jasno znati da su svi zakoni koji su regulisali pitanja boračke polupacije dolazili u prijedlozima od SDA. Imamo nekoliko hiljada nezadovoljnih boraca, ali zato preko 250.000 pripadnika boračke populacije čiji je status riješen - rekao je Mehmedović okupljenim u Golešu.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh