open-navfaktor-logo
search
Federacija BiH
U trgovinama, građevinarstvu i ugostiteljstvu otkriveno 17 neprijavljenih radnika
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH - Kantonalnog poreznog ureda Sarajevo, izvršili su 12. maja na području Kantona Sarajevo 45 inspekcijskih brzih kontrola, kojom su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, građevinarstva, ugostiteljstva i ostale uslužne djelatnosti.
13.05.2022. u 12:29
get url
text

Kontrole su izvršene s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika nacrno. U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su 17 neprijavljenih radnika, sedam obveznika koji nisu evidentirali promet, četiri obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i tri objekta koja su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja, rada bez odobrenja, doneseno je osam rješenja o zabrani obavljanja poslovne djelatnosti od čega je pet objekata zapečaćeno i izdato je 19 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 52.600 KM, saopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.