open-navfaktor-logo
search
Wisconsin
Ubio pet, ranio 48 ljudi: Zaletio se u božićnu povorku, nema dokaza da je riječ o terorizmu
Vozač automobila koji se u nedjelju zaletio u božićnu povorku u mjestu Waukeshi u Wisconsinu bit će optužen za pet ubistava, saopćile su danas američke vlasti zadužene za istragu.
22.11.2021. u 22:46
get url
text
Vozilom kroz božićnu povorku
Vozilom kroz božićnu povorku

- Prema našim informacijama, osumnjičenik je prije počinjenja djela bio umiješan u porodičnu svađu. Nema dokaza da je riječ o terorizmu - rekao je Daniel Thompson, načelnik policije u Waukeshi.

VEZANI TEKST - SAD: Automobilom uletio u božićnu paradu, petero mrtvih

Vozač Darrell Brooks Jr (39) koji živi u Milwaukeeju zaletio se u gomilu i ubio pet i ranio 48 ljudi, rekli su policija i zdravstvene službe. On je uhapšen u blizini mjesta gdje se zaletio u ljude.

Poginule osobe bile su u dobi između 52 i 81 godine, a među 48 povrijeđenih je 18 maloljetnika u dobi između 3 i 16 godina. Šest među njima je u kritičnom stanju.

Prema sudskim dokumentima, Darrell Brooks Jr već je bio optužen 2020. za dovođenje druge osobe u opasnost, a 5. novembra i za epizodu porodičnog nasilja.

Incident u nedjelju dogodio se u Waukeshi, gradiću 32 kilometra zapadno od Milwaukeeja.

U video zapisu objavljenom na društvenim mrežama vidi se crveno terensko vozilo kako juri prema stražnjoj strani povorke.

Na drugoj se snimci vidi da je policija otvorila vatru na isto vozilo dok je prolazilo kroz ulične barijere. Thompson je potvrdio da je policija pucala na vozilo, ali je dodao da u pucnjavi niko od promatrača nije povrijeđen. Naglasio je da se nije pucalo iz vozila.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.