Policajci Policijske stanice Bosanski Brod uhapsili su u noći sa ponedjeljka na utorak 20-godišnjeg Dejana Z. iz Bosanskog Broda, zbog sumnje da je nožem povrijedio svog osam godina starijeg sugrađanina Tomislava Đ.

Tomislav Đ. je povrijeđen u predjelu lijeve nadlaktice i pazuha, te je mu je pomoć ukazana u Domu zdravlja Bosanski Brod, a potom i u dobojskoj bolnici. Kako nezvanično saznajemo, u ovom slučaju se najvjerovatnije radi o lakšim tjelesnim povredama. 

Kako je za Faktor potvrđeno iz izvora bliskih istrazi, njih dvojica su su tokom dana bili na bazenu u Bosanskom Brodu. Tu su se, navodno, posvađali, da bi Dejan Z. nakon toga otišao kući. Međutim, Tomislav Đ. je krenuo za njim te ga zvao da izađe ispred kuće kako bi riješili nesuglasice. Dejan Z. je, prema nezvaničnim informacijama, izašao, ali sa kuhinjskim nožem u ruci, te su ispred kuće nastavili prepirku, pri čemu je Tomislav Đ. povrijeđen.

- Nad osobom D. Z. je u toku kriminalistička obrada. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, a rad na dokumentovanju navedenog događaja je u toku - kazali su iz Policijske uprave Doboj.