open-navfaktor-logo
search
USK
Uhapšen bivši gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević
Galijašević je uhapšen zajedno sa još četiri osobe zbog sumnje na zloupotrebu položaja i primanje mita 
12.11.2018. u 10:24
get url
text

U Bihaću je jutros po nalogu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona uhapšen bivši gradonačelnik tog grada Emdžad Galijašević, potvrđeno nam je iz MUP-a Unsko-sanskog kantona. 

Zajedno sa njim uhapšeno je još četvero njegovih saradnika. 

Glasnogovornica MUP-a Unsko-sanskog kantona Snežana Galić potvrdila nam je da je uhapšeno ukupno pet osoba, ali u ovom trenutku nije nam željela potvrditi identitet uhapšenih. 

- Pet osoba je uhapšeno i oni su trenutno na krim-obradi. Na teret im se stavljaju krivična djela zloupotreba službenog položaja i primanje dara ili drugog oblika koristi - kazala je Galić. 

Lokalni mediji, među kojima i RTV USK, objavili su, zasad još nepotvrđene informacije da su osim Galijaševića, uhapšeni još i Hadis Jusić, aktuelni predsjednik SDA Bihać, inače bivši direktorijavnog preduzeća “Komrad”, Jadranka Redžić, načelnica Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Grada Bihaća, Jasmina Ibrahimpašić, bivša
šefica Službe za urbanizam Grada Bihaća, te Amir Delić, projektant u Zavodu za prostorno uređenje Grada Bihaća.

Svi oni se, navodno, dovode u vezu sa slučajem “Komrad” kada je Grad Bihać otkupio zemljište od svoje firme uz naknadu da bi ovu parcelu u centru grada prodao investitoru kompaniji “Agram” iz Zagreba koji gradi objekat vrijedan 40 miliona maraka.

Ilijas Midžić, advokat Emdžada Galijaševića potvrdio nam je da ga je on jutros zvao telefonom i obavijestio da je uhapšen.

- Više detalja zasad mi nije poznato, trenutno sam na putu ka Bihaću i više ću znati nakon što se vidim sa klijentom - kazao nam je Midžić.

Bivši gradonačelnik Bihaća, zajedno sa njegovom suprugom, te saradnikom Smailom Toromanovićem, hapšen je i u akciji "Una 2016" koju su po nalogu Tužilaštva USK izveli pripadnici FUP-a.

Galijašević je tad uhapšen u okviru posebnih istražnih radnji, odnosno simulacije primopredaje novca.

Prema optužnici koja je kasnije protiv njega potvrđena, on je u svom kabinetu od jednog bihaćkog poduzetnika tražio i uzeo 10.000 maraka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.