open-navfaktor-logo
search
Izvršen pretres
Uhapšen dvojac iz Banje Luke osumnjičen za krađe: Preko balkona ulazili u stanove i uzimali novac i nakit
Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su zadnji dan 2021. godine uhapsili dvije osobe inicijala R.V. i Z.A. iz Banje Luke zbog postojanja osnova sumnje da su počinili sedam krađa.
02.01.2022. u 11:06
get url
text

- Ove dvije osobe se sumnjiče da su na području Banje Luke od oktobra do decembra 2021. godine počinili sedam kraća tako što su koristili odsustvo vlasnika i upotrebom fizičke snage i alata otvarali balkonska vrata i tom prilikom otuđivali novac i nakit. Postoje osnovi sumnje da su izvršenim provalama načinili materijalnu štetu i pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 25.600 KM – navodi Danijela Mučibabić glasnogovornica PU Banja Luka.

Dalje pojašnjava kako su provalom u samo jedan stan ukrali novac i nakit u vrijednosti od oko 17.700 KM.

U drugom stanu su, kako navodi Mučibabić, ukrali oko 5.000 KM, a ostalim provalama su pričinili materijalnu štetu od oko 2.900 KM.

- Izvršen je pretres na području Banje Luke koje koriste osumnjičeni gdje je pronađeno 5.500 KM i ručni sat – navodi glasnogovornica, te dodaje:

- Sve mjere i radnje u okviru ovog predmeta, poduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjoj Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.