open-navfaktor-logo
search
MUP ZDK
Uhapšen muškarac zbog otmice turista iz Turske, traga se za osobom u bjekstvu
Zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa izvršenjem razbojništva, odnosno otmice četverice turskih državljana, policajci iz Nemile uhapsili su muškarca inicijala S. Dž., (1985.) iz Zenice, dok se za još jednom osobom intenzivno traga.
18.02.2022. u 15:01
get url
text

S. DŽ. i osoba u bjekstvu, sumnjiče se za razbojništvo nad  državljanima Republike Turske - A. B. (1994.), K. S. (2001.) M. E. (1998.) i O. H. (1993.).

Prema podacima kojima policija raspolaže, spomenute osobe su u BiH stigle vozilom iz Crne Gore radi turističkog obilaska glavnog grada BiH, ali je nad njima po dolasku u Sarajevo izvršeno razbojništvo nakon čega su, uz prijetnju vatrenim oružjem i upotrebu sile, vozilom prevezena na nepoznatu lokaciju, gdje su u jednoj kući bile protupravno zadržane.

VEZANI TEKST - Mještani Kovanića šokirani: Zenička policija istražuje otmicu četverice državljana Turske

Policija je o tome obaviještena jučer putem telefona od Z. S. iz Kovanića, Grad Zenica, koji je prijavio da su pred njegovu kuću došle nepoznati muškarci, vidno preplašeni i sa povredama, te da su tražili pomoć.

Odmah su angažovane policijske patrole i timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) radi detaljne pretrage navedenog lokaliteta, kao i poduzimanja drugih mjera i radnji iz nadležnosti policije.

Nakon kriminalističke obrade i ispitivanja, S. Dž. će u toku dana biti predan na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu ZDK zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo - protupravno lišenje slobode.

Poduzimajući aktivnosti na dokumentovanju ovog krivičnog djela, službenici Sektora kriminalističke policije postupaju u skladu sa nalozima i uputama dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva ZDK, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću MUP-a ZDK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.