open-navfaktor-logo
search
Policija Brčko distrikta
Uhapšen nakon pucnjave u naselju Prutače
Policija Brčko distrikta rasvijetlila je pucnjavu koja se jučer rano ujutro dogodila u naselju Prutače pri čemu je jedna osoba ranjena, te uhapsila počinioca koji je neposredno nakon događaja pobjegao u nepoznatom pravcu.
11.03.2021. u 16:07
get url
text

Kako je danas saopćeno iz Policije Brčko distrikta, njima je jučer, oko 3.30 sati prijavljeno iz Medicinskog centra da je u krug bolni velikom brzinom došlo vozilo sa više osoba.

- Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izašli na lice mjesta i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti prikupivši obavještenja da je u naselju Prutače došlo do pucnjave u kojoj je A. N. rođen 1982. godine u Brčkom povrijeđen, nakon čega je dovezen u Urgentni centar. Istog dana policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su po naredbi Osnovnog suda, a pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH, izvršili pretrese vozila povrijeđenog A. N. i osobe H. O. (1989), za kojeg se osnovano sumnja da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju - navodi se u saopćenju.

Iz policije dodaju da je povrijeđeni A. N. zbrinut i van je životne opasnosti.

On, kao i uhapšeni H. O. su višestruki povratnici u izvršenju krivičnih djela, naveli su iz brčanske policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.