open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Uhapšeni negiraju da su pucali prema džamiji
Banjalučka policija uhapsila je noćas 41-godišnjeg Aleksandra Kopanju i 35-godišnjeg Aleksandra Balabana, obojica iz Banje Luke, zbog sumnje da su ispred jednog ugostiteljskog objekta u tom gradu ispalili hitac iz vatrenog oružja. 
24.08.2018. u 10:15
get url
text

Iz Policijske uprave Banja Luka, navodeći inicijale osumnjičenih, kazali su kako je do pucnjave došlo oko 2.50 sati ispred ugostiteljskog objekta koji se nalazi u ulici Kralja Petra I Karađorđevića, u neposrednoj blizini džamije Ferhadija.

- O događaju je upoznat dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa navedenim je u toku - saopćeno je iz policije.

Iako su prve informacije o incidentu ukazivale na to da su oni pucali prema džamiji Ferhadiji, Kopanja i Balaban su, kako nezvanično saznajemo, negirali da im je to bila namjera, te da meta "napada" nije bio vjerski objekat.

Navodno su njih dvojica tokom noći konzumirali alkohol, te je Balaban u jednom trenutku uzeo pištolj iz Kopanjine torbice i ispalio jedan hitac u zrak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.