open-navfaktor-logo
search
Istraga u Derventi
Uhapšeni radnici zbog paljenja benzinske pumpe “Slavuljica petrol”
Vlasnik pumpe ustvrdio je prije nekoliko dana da su njegovi radnici podmetnuli požar na pumpi kako bi prikrili načinjeni manjak u poslovanju od 200.000 KM.
23.11.2018. u 13:35
get url
text

Slađan Stanojević (21) i Rajko Latinović (28), radnici benzinske pumpe "Slvuljica Petrol" u Derventi uhapšeni su zbog sumnje da su izazvali požar na pumpi u kojoj su radili, potvrđeno je za Faktor.

Kako je saopćeno iz PU Doboj, sumnja se da su 20.11.2018. godine, oko 3,30 sati u Derventi po pumpi posuli zapaljivu tečnost po pompi, a zatim ju zapalili.

-Sve mjere i radnje su preduzete pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Doboj. Nakon izvršene kriminalističke obrade navedena lica će uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu biti predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj - kazala je za Faktor Dragana Kerkez, glasnogovornica PU Doboj.

Vlasnik pumpe, Milorad Slavuljica, ustvrdio je prije nekoliko dana da su njegovi radnici podmetnuli požar na pumpi kako bi prikrili načinjeni manjak u poslovanju od 200.000 KM. On je istako kako mu je požarom, koji je u potpunosti uništio pumpu, nanesena milionska materijalna šteta.

U policiji ovo nisu htjeli potvrditi te su istakpli kako je istraga kojom će se utvrditi sve pojedinosti događaja u toku.

- Osumnjičeni će nakon saslušanjau policiji biti predati u nadležnost Okružnog tužilaštva u Doboju - kazala nam je Kerkez.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.