open-navfaktor-logo
search
Organizovani kriminal
Uhapšeni u akciji "Rez" danas će biti predati Tužilaštvu BiH
Uhapšeni u jučerašnjoj akciji Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u saradnji s MUP-om Hercegovačko-neretvanskog kantona kodnog naziva "Rez tokom dana bit će predati Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Postupajući tužilac ispitat će osumnjičene, nakon čega će donijeti odluku o prijedlogu mjera pritvora, mjera zabrane i drugim aktivnostima u predmetu.
13.07.2022. u 09:23
get url
text

VEZANI TEKST - Policija hapsi u Sarajevu i Neumu: Privedeno sedam osoba, među osumnjičenima i Elvis Keljmendi

U akciji kodnog naziva "Rez", uhapšeno je više osumnjičenih osoba, koje su pod istragom zbog krivičnih djela organiziranog kriminala, a u vezi sa međunarodnim krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga, kao i drugim krivičnim djelima.

Prema prikupljenim dokazima, u predmetu u kojem je ostvarena značajna međunarodna saradnja, osumnjičeni su djelovali kao organizirana kriminalna skupina, sa podijeljenim ulogama i zadacima, koja je duži vremenski period vršila krijumčarenje i prodaju na ilegalnom narko tržištu Sarajeva i drugih gradova, velikih količina opojnih droga.

Također, u okviru istrage istražuju se i tokovi novca stečenog nezakonitim aktivnostima, kao i oblici koruptivnog djelovanja osumnjičenih.

Nakon ispitivanja osumnjičenih postupajući tužilac odlučit će o daljim koracima i nastavku istrage u ovom predmetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.