Utorak, 07.07.2020.

Nakon pretresa

Uhapšeni u akciji "Tower" dovedeni u FUP na krim-obradu

FOTO: Damir Hodžić

Mahmutović, generalni direktor firme "Panamera" i "Smart Invest" i Halilagić, zaposlenik u odjelu prodaje nekretnina sumnjiče se za primanje dara ili drugih oblika koristi

Elvedin Mahmutović i Sedin Halilagić, koji su uhapšeni u akciji "Tower", koju su danas, uz asistenciju OSA-e proveli pripadnici Federalne uprave policije (FUP), dovedeni su prije nekoliko trenutaka u zgradu FUP-a, na krim- obradu, nakon čega će biti predati u nadležnost Tužilaštva KS.

Mahmutović, generalni direktor firmi "Panamera" i "Smart Invest" i Halilagić, zaposlenik u odjelu prodaje nekretnina Sarajevo Towera, sumnjiče se za krivična djela primanje dara ili drugih oblika koristi. 

Konkretno, terete se da su od podizvođača građevinskih radova stambeno-poslovnog objekta "Sarajevo Tower" zahtijevali i primali novac, darove i druge oblike koristi, a kako bi im bilo omogućeno nesmetano izvođenje i završetak radova. 

Prilikom pretresa kod osumnjičenih je pronađeno i oduzeto 60.000 KM koje su korištene prilikom izvršenja krivičnog djela. 

Pripadnici FUP-a su u sklopu akcije "Tower" pretresli i prostorije stambeno-poslovnog objekta "Panamera" na Ilidži, gdje su pronađeni predmeti koji će biti korišteni u krivičnom postupku. 

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh