open-navfaktor-logo
search
Nakon pretresa
Uhapšeni u akciji "Tower" dovedeni u FUP na krim-obradu
Mahmutović, generalni direktor firme "Panamera" i "Smart Invest" i Halilagić, zaposlenik u odjelu prodaje nekretnina sumnjiče se za primanje dara ili drugih oblika koristi
10.07.2019. u 18:19
get url
text

Elvedin Mahmutović i Sedin Halilagić, koji su uhapšeni u akciji "Tower", koju su danas, uz asistenciju OSA-e proveli pripadnici Federalne uprave policije (FUP), dovedeni su prije nekoliko trenutaka u zgradu FUP-a, na krim- obradu, nakon čega će biti predati u nadležnost Tužilaštva KS.

Mahmutović, generalni direktor firmi "Panamera" i "Smart Invest" i Halilagić, zaposlenik u odjelu prodaje nekretnina Sarajevo Towera, sumnjiče se za krivična djela primanje dara ili drugih oblika koristi. 

Konkretno, terete se da su od podizvođača građevinskih radova stambeno-poslovnog objekta "Sarajevo Tower" zahtijevali i primali novac, darove i druge oblike koristi, a kako bi im bilo omogućeno nesmetano izvođenje i završetak radova. 

{$galerijaFotografija}

Prilikom pretresa kod osumnjičenih je pronađeno i oduzeto 60.000 KM koje su korištene prilikom izvršenja krivičnog djela. 

Pripadnici FUP-a su u sklopu akcije "Tower" pretresli i prostorije stambeno-poslovnog objekta "Panamera" na Ilidži, gdje su pronađeni predmeti koji će biti korišteni u krivičnom postupku. 

 

Akcija "Tower" privođenje
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.