open-navfaktor-logo
search
Zloupotreba položaja
Upali i u Vladu RS-a: Policija cijeli dan pretresa prostore koje je koristio uhapšeni direktor Civilne zaštite RS-a
U Banjoj Luci cijeli dan traju pretresi na više lokacija koje je koristio ili u njima boravio direktor Republičke uprave civilne zaštite RS Milan Novitović, koji je jučer uhapšen zubog sumnje u zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja.
27.09.2022. u 15:00
get url
text
Pretresi u Banjoj Luci
Pretresi u Banjoj Luci

Pretresi se obavljaju po nalogu Tužilaštva RS-a koje vodi istragu, a policija RS-a je upala u sjedište entitetske agencije u Banjoj Luci, u zgradu Vlade RS, te porodičnu kuću osumnjičenog.

Po završetku pretresa Novitovića će ispitati postupajući tužilac nakon čega će biti donesena odluka da li će mu biti predložen pritvor ili će se eventualno braniti sa slobode.

On je kadar Ujedinjene Srpske i kandidat ove stranke za Parlamentarnu skupštinu Bosnu i Hercegovinu.

Iz Posebnog odjeljenja Tužilaštva RS-a jučer nisu precizirali za koje konkretno radnje se sumnjiči Novitović, a njegova odbrana tvrdi da je ispitivan na okolnosti zapošljavanja stranačkog kolege Branislava Zeljkovića za svog savjetnika.

Zeljković je nekadašnji direktor Instituta za javno zdravstvo RS-a protiv kojeg je podignuta optužnica u aferi "Korona ugovori" i brani se sa slobode.

Nezvanično saznajemo da se i Novitović dovodi u vezu sa zloupotrebama tokom javnih nabavki u vrijeme pandemije koronavirusa u RS, a ne samo zapošljavanje Zeljkovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.