- To je pomak ka naprijed, jer su u izjavama ta dva službenika davali kontradiktorne izjave, pa se može naslutiti da je neko najvjerovatnije iznad njih naredio da se ukloni taj trag - rekao je advokat Duško Tomić.

Advokati porodice poručuju da je formiranje međunarodnog tima uozbiljilo nadležne institucije za provođenje istrage o Davidovom ubistvu, a za naredni period najavljuju sastanke sa američkog FBI-ja, te sa nadležnima za obdukcione nalaze u slučaju Dragičević iz Banje Luke, Zagreba i Beograda.

Kako je rekao drugi član ovog advokatskog tima Ifet Feraget, istraga nije provedena u skladu sa zakonom, jer se predugo čekalo na pokretanje postupka protiv lica koja su odgovorna za uništavanje dokaza.

- Imamo određene najave iz Tužilaštva da bi uskoro moglo biti pomaka po pitanju nestanka gaćica Davida Dragičevića iz dokaznog materijala i nadam se da će biti tako - rekao je član Međuanrodnog advokatskog tima porodice Dragičević Ifet Feraget.

Prijetnje likvidacijom radi prikrivanja istine

Advokat Feraget jedan je od četiri člana međuanrodnog tima koji je angažirala porodica Dragičević kako bi bile utvrđene okolnosti Davidove smrti. U ovaj posao ušao je pod pritiskom prijetnji likvidacijom.

Ne bojim se, ali prijetnje smatram ozbiljno - kaže ovaj advokat.

I dok Feraget kaže da se može nositi s prijetnjama koje je shvatio ozbiljno, prijetnje stižu i davoru Dragičeviću, ocu ubijenog Davida.

- Prijetnje su svakodnevne i stižu već duže vrijeme. Ja jednostavno nemam povjerenje u institucije. Nemam to kome prijaviti - smatra Dragičević.