Ponedjeljak, 24.02.2020.

Mostarci velikog srca

Uspješno održan humanitarni turnir za pomoć Eminu Erdiću

Mostarci su sinoć ponovo pokazali veliko srce. Humanitarni turnir u streljaštvu, organizovan za oboljelog Emina Erdića u sportskoj dvorani Osnovne škole "Zalik", okupio je više od 140 učesnika i donatora

Do trenutka pisanja ovog teksta prikupljeno je 2468,75 KM, a pored novca od kotizacije sa turnira, učenici Osnovne škole Zalik prikupljaju sredstva do kraja sedmice.

Najbolje rezultate su ostvarili: Adem Eminović, prvo mjesto, Mustafa Husić, drugo i Faruk Veledar, treće mjesto. Posebnu pažnju privukao je jedan od najmlađih učesnika turnira, Velid Gosto. Dok je nestrpljivo čekao da turnir krene, ispričao nam je kako je došao da pomogne Eminovo liječenje. Odlučio je iz svoje kasice, u koju skuplja džeparac, platiti učešće na turniru. Od uzbuđenja je, kaže, zaboravio novac, pa se zabrinuo. Kada mu je otac rekao da se ne brine, da će on platiti za obojicu, oraspoložio se.

Velid Gosto

Emin ima samo 11 godina a obolio je od karcinoma pluća i medijastinuma. Za uspostavljanje tačne dijagnoze, koju nije moguće uraditi u BiH, potrebno je izmještanje u Tursku. Za dijagnozu i liječenje je potrebno minimalno 50.000 eura.

Sportsko društvo "Zalik" Mostar i Osnovna škola "Zalik" Mostar turnir su organizovali u saradnji sa Sportskim savezom Grada Mostara.

- Zahvaljujemo se svim pojedincima koji su učestvovali na turniru, ali i prijateljima, organizacijama i ustanovama koje su nam pomogle u organizaciji a posebno Sportskom savezu Grada Mostara, Patriotskoj ligi Grada Mostara, Udruženju građana "Dračevice", fotokopirnici Impress, uposlenicima KM Trade, pripadnicima OS BiH, medijima Bljesak.info, Mostarski.ba, City tv, Faktor.ba i Novasloboda - poručili su iz Sportskog društva "Zalik" Mostar.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh