open-navfaktor-logo
search
Veliki hendikep
Užasne vijesti za FK Sarajevo: Poznato koliko će pauzirati Mirko Oremuš
Preliminarno, riječ je prijelomu jednog dijela kosti potkoljenice
24.07.2019. u 15:51
get url
text

Husref Musemić, trener Fudbalskog kluba Sarajevo, danas je saznao užasnu vijest.

Mirko Oremuš, sjajni veznjak koji je ovog ljeta stigao na Koševo, propustit će veći dio jesenjeg dijela sezone.

FK Sarajevo je danas objavilo da će hrvatski internacionalac pauzirati najmanje dva mjeseca, a kako saznaje Faktor, van terena će biti između dva i po i tri mjeseca, što znači da će se vratiti na teren tek u finišu prvog dijela sezone.

Oremuš se povrijedio u revanš-meču prvog kola kvalifkacija za Ligu evropskih prvaka protiv Celtica u kojem je Bordo tim poražen rezultatom 1:2. Preliminarno, riječ je prijelomu jednog dijela kosti potkoljenice.

Hrvatski veznjak propustio je derbi prvog kola BHT Premijer lige BiH protiv Zrinjskog (1:0), a neće ga biti ni u narednim izazovima, kako u Evropskoj ligi (BATE Borisov ili Rosenborg), tako i u domaćem prvenstvu i Kupu.

Prema prvim procjenama, na teren će vratiti tek u oktobru, što znači da će sigurno propustiti prvenstvene susrete protiv Čelika, Slobode, Širokog Brijega, Radnika, Veleža, Željezničara, Zvijezde 09, Tuzla Cityja, Borca i Mladosti.

Ujedno, duel protiv tima iz Doboja kod Kaknja bit će i posljednji u prvoj fazi osnovnog dijela prvenstva. Male su šanse da Oremuš bude spreman i za "revanš" protiv Zrinjskog (5. oktobra), a izvjesnije je da Musemić na njega moći računati u duelima protiv Čelika (18. oktobar) i(li) Slobode (26. oktobar).

Sigurno je da će ovo biti veliki hendikep za Sarajevo, s obzirom na to da je ovaj veznjak u duelima protiv Celtica pokazao da će biti veliko pojačanje.

Fudbaleri Sarajeva u superderbiju prvog kola BHT Premijer lige BiH na Koševu su savladali Zrinjski sa 1:0, a već narednog vikenda igrat će novi derbi.

Bordo tim će gostovati na Bilinom polju kod Čelika, a Husref Musemić, trener osvajača duple krune, ni u ovom meču neće moći računati na sve raspoložive snage.

Nathan Crepaldi Cruz, Haris Handžić, Bojan Letić i Dušan Hodžić nakon uspješno odrađenih terapija nalaze se u trenažnom procesu, a u narednim danima kapiten Velkoski će se nakon uspješno sanirane kontuzije tetive također priključiti ekipi.

No, uz već pomenutog Oremuša, u ekipi za Čelik neće biti Amara Rahmanovića, koji će pauzirati dvije sedmice, te Amera Dupovca, čije stanje će biti jasnije u naredne tri sedmice. Već duže vremena van stroja su i Elvis Džafić, Selmir Pidro i Miloš Stanojević. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.