open-navfaktor-logo
search
Krvavi vikend
Uznemirujuće fotografije: Sukobi kartela u Meksiku, tijelo šestogodišnjaka pronađeno kraj ubijene majke
Šestogodišnji dječak je jedna od ukupno 48 ubijenih osoba u posljednjem talasu nasilja narko kartela u centralnoj meksičkoj državi Guanajuato.
28.01.2020. u 11:20
get url
text
Ubistva u Meksiku
Ubistva u Meksiku

Dječak, čiji identitet vlasti nisu otkrile, je u subotu jeo sjedeći na trotoaru, kada je najmanje deset naoružanih osoba ispalilo 40 hitaca, usmrtivši tako i njegovu trudnu majku i oca.

Dan ranije, petak, je bio najsmrtonosniji dan u ovoj godini, u kojem su prijavljena čak 22 ubistva. Među žrtvama su devet osoba koje je ubila grupa naoružanih muškaraca na autoputu u gradu Villagrán. Dvoje žrtava bile su zaposlenice na odmaralištu.

Policajci su pronašli šest mrtvih u obližnjem restoranu. Fotografije pokazuju troje drugih kako leže mrtvi na zemlji napolju.

Masakr u kojem je stradao dječak se dogodio oko 21 sat po lokalnom vremenu u gradu Celaya. Ukupno je stradalo osam osoba. Među njima je i starija osoba koja je krenula kupiti hljeb. Napadači su otvorili vatru i na policiju koja je stigla na lice mjesta.

{$galerijaFotografija}

U odvojenoj pucnjavi koja se dogodila u subotu, ubijen je policajac u trenutku dok je vozio bicikl.

Nakon pucnjave koja se u nedjelju ujutro u Leonu, policija je pronašla šest ranjenih osoba, od kojih je pet ubijeno. Policijski izvještaji kažu da se masakr dogodio u rezidenciji koja je služila kao sigurna kuća za lokalne dilere. Istražitelji su također zaplijenili neodređenu količinu marihuane i AK-47.

Snage sigurnosti uhvatile su 29 osumnjičenih koji su bili vezani za najmoćniju meksičku zločinačku organizaciju, kartel nove "New Generation Jalisco" i njihov glavni rival, kartel "Santa Rosa de Lima", tokom niza operacija prošle sedmice.

Zaraćeni karteli su odgovorni za 301 ubistvo prijavljeno tokom prvih 26 dana 2020. godine.

Podaci vlade pokazali su da je u Guanajuatu u 2019. godini ubijeno 3.540 ljudi, što je čini najsmrtonosnijom državom u Meksiku.

Meksiko 01.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.