open-navfaktor-logo
search
Oduzeta im vozila
Već imaju 16.500 KM neplaćenih kazni: Uhapšena dva Banjalučanina zbog više prekršaja
Banjalučka policija uhapsila je sinoć Nemanju S. (20) i Slavišu К. (21) zbog više počinjenih prekršaja.
11.05.2020. u 13:03
get url
text

Između ostalog, na teret im se stavlja da su prekršili ograničenje kretanja, ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija, te upravljanje motornim vozilom prije sticanja prava na upravaljnje.

- Sinoć oko 22.45 sati u ulici Rade Radića u Banjoj Luci policijski službenici su uočili kršenje mjera naloženih zaključkom Štaba za vanredne situacije RS-a o ograničenju i zabrani kretanja osoba na teritoriji RS-a za vrijeme trajanja policijskog sata. Osumnjičeni su po uočavanju policijskih službenika napustili svoja vozila i pokušali pobjeći, ali su ih policajci uspjeli stići i uhapsiti – saopćeno je iz PU Banja Luka.

Navodi se i da se radi o osobama koji su višestruki povratnici u činjenju prekršaja, a izvršenim provjerama kroz službene evidencije, utvrđeno je da obojica imaju velika dugovanja u registru novčanih kazni. U sladu sa Zakonom o prekršajima,  oduzeta su im vozila, koja su deponovana u depozit Policijske uprave Banja Luka.

Kako saznajemo, od Nemanje S. je oduzet BMW, i on je imao 10.000 KM neplaćenih kazni, dok je od Slaviše K. oduzet automobil marke "ford", a on je od ranije imao oko 6.500 KM neplaćenih kazni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.