open-navfaktor-logo
search
Gradski derbi
Vidović: Imali smo pehova, želimo pobjedu protiv Tuzla Cityja
Na opasku da su igrači Slobode, možda, zaboravili da se utakmica igra za golove, jer su Tuzlaci ekipa s ubjedljivo najmanje postignutih golova (8 u 14 susreta), odgovorio je napadač Antonio Vidović
25.10.2018. u 17:55
get url
text

Iako nije derbi kola, susret između Slobode i Tuzla Cityja u 15. kolu Premijer lige BiH, izaziva veliko zanimanje tuzlanske sportske javnosti. Bilo kakav ishod da se desi, mogao bi izazvati "potrese" u taboru poražene ekipe.

Na današnjoj konferenciji za novinare trener Zlatan Nalić rekao je da je subotnja utakmica, za njega, kao i svaka druga i da nije nikakav derbi.

- Uvijek je prva nadolazeća utakmica najvažnija, pa tako i ova. Što se tiče povrijeđenih i kartoniranih igrača, vraćaju se Pirić, Vasiljević i Ćivić, a s obzirom na to da imamo još dva treninga do utakmice, ne znam hoće li biti promjena u ekipi – istakao je Nalić, dodavši da ga brige protivnika ne zanimaju, jer ih ima i Sloboda.

Na opasku da su igrači Slobode, možda, zaboravili da se utakmica igra za golove, jer su Tuzlaci ekipa s ubjedljivo najmanje postignutih golova (8 u 14 susreta), odgovorio je napadač Antonio Vidović, naglasivši da je atmosfera u ekipi jako dobra, ali i podsjetivši pritom da je Slobodi protiv Sarajeva poništen gol.

- Za svaku se utakmicu isto pripremamo. Imali smo pehova na prethodnim susretima, ali nadam se da će nam se vratiti na idućim. Protiv Tuzla Cityja želimo pobijediti – rekao je Vidović koji je, da podsjetimo, bio strijelac jedinog gola u prvom premijerligaškom duelu Slobode i tima iz Simin Hana.

Nalić je naveo da je Sloboda veoma radna ekipa i da se igrači jako troše, što moguće utiče na realizaciju.

- Igramo čisto, jako i moćno. Jedino što smo imali fizički kolaps protiv Zvijezde 09, tako da očekujte još jednu sjajnu utakmicu kako samo Sloboda zna da igra, a to je požrtvovano od prve do zadnje minute – naglasio je Nalić.

Utakmica Sloboda - Tuzla City igra se u subotu od 16.30 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.