open-navfaktor-logo
search
Prijedlozi ugovora
Vijeće ministara BiH: Dva granta EU-a za projekat izgradnje obilaznice Doboj na koridoru 5C
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine utvrdilo je prijedlog ugovora o grantu između naše zemlje i Evropske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na investicijski grant iz programa Evropski zajednički fond za Zapadni Balkan, vrijedan 30,8 miliona eura.
09.02.2023. u 18:30
get url
text

Radi se o projektu na Koridoru 5C u RS, tačnije obilaznici Doboj-poddionica: Rudanka-Putnikovo brdo.

- Svrha projekta je dа pomogne BiH, odnosno JP Autoputevi RS-a kao projektnoj kompaniji u finansiranju dijela projekta izgradnje dionice autoceste na koridoru 5C оd približno 5,2 kilometra, i to оd mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo 2 - saopćeno je nakon sjednice Vijeća ministara BiH.

Također, na sjednici je utvrđen i prijedlog ugovora o grantu za projekat na koridoru 5C u FBiH (projekt obilaznica Doboj - poddionica: Putnikovo brdo - Medakovo) između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na investicijski grant iz programa Evropski zajednički fond za Zapadni Balkan.

Riječ je o 12 miliona eura granta iz programa Evropski zajednički fond zа Zapadni Balkan, s alokacijom na Federaciju BiH (JP Autoceste Federacije BiH).

- Bespovratna sredstva su namijenjena podršci izgradnje autoceste na koridoru 5C na podionici Putnikovo brdo - Medakovo u dužini od približno osam i po kilometara - navedeno je.

Pojedinačni prijedlozi ugovora o grantu s osnovama za njihovo zaključivanje bit će dostavljeni Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru odlučivanja, a za bh. potpisnika je predložen ministar finansija i trezora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.