"Razvojni" projekt

Vlada HNK: Digli kredit da bi kupili propali hotel

Objavljeno: 03.10.2018. u 12:02 Autor: A. B. Š.

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona je uzela kredit od 11 miliona za kupovinu hotela "Ero" u Mostaru

Hercegovačka privreda vapi za mnogo manjim kreditima

Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, i Adnan Faladžić, ministar finansija, danas su s predstavnicima Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine potpisali Ugovor o kreditu kojim se reguliše korištenje kreditnih sredstava i otplate kredita odobrenog iz kreditne linije za finansiranje investicijskih projekata općina, gradova, kantona i F BiH.

Tom prilikom, premijer Herceg je istaknuo kako će Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona kreditna sredstva, od 11 miliona, koristiti isključivo za finansiranje kupovine hotela "Ero" u Mostaru za smještaj kantonalnih organa vlasti.

- Razvojna banka Federacije BiH odobrila je, po vrlo povoljnim uvjetima, kredit za kupovinu hotela "Ero" u Mostaru za potrebe zajedničkog smještaja kantonalnih organa uprave, upravnih organizacija, stručnih službi i kabineta Vlade HNK. Radovi na adaptaciji uskoro će započeti, a njihovim završetkom će se u potpunosti završiti projekt zajedničkog smještaja usmjeren na podizanje efikasnosti rada kantonalnih organa uprave, kvaliteta pružanja usluga građanima, ali i smanjenja ukupnih troškova javne uprave - kazao je Herceg.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije