open-navfaktor-logo
search
Budžetska sredstva
Vlada Posavskog kantona izdvojila 1,25 miliona maraka za poljoprivredu
Vlada Posavskog kantona usvojila je odluku o usvajanju programa utroška sredstava utvrđenih kantonalnim budžetom za 2022. godinu, za poljoprivredu u iznosu od 1 milion 250.000 maraka.
15.03.2022. u 11:24
get url
text
Vlada Posavskog kantona
Vlada Posavskog kantona

- Zaduženo je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva da u okviru programa utroška sredstava iz granta za poljoprivredu utvrđenog kantonalnim budžetom za 2022. godinu, rasporedi sredstva za sufinansiranje jesenske sjetve 2021. godine i proljetne sjetve 2022. godine s ciljem ublažavanja visokih cijena goriva i repromaterijala - saopćenje je iz Vlade PK.

Vlade PK tražit će od Federalne direkcije robnih rezervi što hitnije postupanje u implementaciji mjere poticaja dodjele goriva poljoprivrednim proizvođačima.

- U posljednjih desetak godina, ovo je najskuplja sjetva te je zato potrebno brzo reaogovati, a posebno federalno ministarstvo kako mjere ne bi došle nakon sjetve kada je prekasno - rekao je kantonalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Mato Brkić.

Usvojena je i odluka o usvajanju programa utroška sredstava za razvoj poduzetništva, obrta i zadruga, za obveze ugovorene po višegodišnjim poticajima iz 2016. do 2021. godine u iznosu od 427.325 KM.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.