open-navfaktor-logo
search
Nesreća u Živinicama
Vozeći bicikl udarila u stub ulične rasvjete i poginula
Na lokalnom putu Gračanica Selo u Živinicama jučer oko 10.30 sati dogodila se nesreća u kojoj je poginula Živiničanka L. H. (1970).
04.11.2021. u 12:47
get url
text

Ona je, prema informacijama iz MUP-a Tuzlanskog kantona, upravljajući biciklom, izgubila kontrolu nad njim a zatim udarila u stub ulične rasvjete.

Žena je nakon nesreće prevezena na Kliniku za hirurgiju UKC-a Tuzla, čiji dežurni ljekar je konstatovao smrt.

- Obaviješten je dežurni kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici Policijske stanice i Odjela krim-policije Policijske uprave Živinice - naveli su iz MUP-a TK.

Osim ove, na području Tuzlanskog kantona u posljednja 24 sata, dogodilo se još 15 saobraćajnih nesreća, u kojima su dvije osobe teško povrijeđene, dok se za četiri osobe ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda.

Na magistralnom putu M-1.8 u mjestu Bjelave, grad Srebrenik, oko 10.50 sati sudarili su se kamion s prikolicom, kojim je upravljao M. H. (1982) iz Doboja i "mercedes" koji je vozio S. H. (1957) iz Gradačca, koji je tom prilikom teško povrijeđen. Njemu su na Klinici za ortopediju UKC-a konstatovane teške povrede, dok se ljekar na neurohirurgiji nije izjasnio o povredama i zadržao ga je na daljem liječenju.

Oko 11.45 sati, na regionalnom putu R-461 u ulici Hazima Vikala, također u Srebreniku, "audi A6" kojim je upravljao M. V. (1995) iz Ćehaja, udario je pješakinju Dž. H. (1950) iz Brezja. Ona je tom prilikom zadobila teške povrede, konstatovane na Klinici za ortopediju UKC-a Tuzla, gdje je zadržana na daljem liječenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.