open-navfaktor-logo
search
Potvrđena presuda
Vrhovni sud RS-a odbio žalbe: Milanović osuđen na šest i po godina zatvora za pokušaj ubistva supruge
Vrhovni sud Republike Srpske odbio je žalbe tužilaštva i odbrane i osudio Zdravka Milanovića (62) na šest i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva supruge Nevenke Milanović u martu prošle godine.
24.03.2022. u 13:08
get url
text

Iz ovog suda nam je potvrđeno da su žalbe odbijene kao neosnovane i potvrđena presuda Okružnog suda u Banjoj Luci od 10. novembra 2021. godine.

U presudi je istaknuto da je djelo počinio 15. marta 2021. godine oko 23 sata u njihovoj porodičnoj kući u mjestu Čardačani kod Laktašaa, kada je uzeo lovačku pušku i ušao u sobu u kojoj je Nevenka ležala, te joj povišenim glasom rekao da ustane iz kreveta, a kada je ona to učinila, prema njoj je usmjerio cijev puške.

VEZANI TEKST - Zdravko Milanović osuđen na šest i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva supruge

Pokušavajući da se odbrani, ona je rukom odgurnula oružje, a Milanović je u tom trenutku u njenom pravcu ispalio metak koji ju je pogodio u lijevo rame i nadlakticu.

Zatim je gurnuo suprugu, a kada je ona pala na pod, ponovo je prema njoj usmjerio pušku, pokušavajući da usta cijevi prisloni na njenu glavu.

U pokušaju da se odbrani Nevenka je ponovo odgurnula cijev, a Milanović je ispalio još jedna hitac koji ju je pogodio u lijevu stranu grudnog koša.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.