open-navfaktor-logo
search
Trgovina narkoticima
Vrijednost zaplijenjene droge oko 40.000 eura: Uhapšeni u akciji "Market" predati Tužilaštvu BiH
Pripadnici MUP-a RS-a transportovali su osumnjičene u akciji "Market" koji su predati u nadležnost Tužilaštva BiH.
20.02.2023. u 10:29
get url
text

Ukupno šest osumnjičenih bit će ispitano u zakonskom roku, nakon čega će postupajući tužilac donijeti odluku o prijedlogu mjera pritvora za osumnjičene.

Akcija "Market" realizirana je koordiniranom saradnjom Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a i Tužilaštva BiH, a u procesu otkrivanja i identifikovanja pripadnika struktura narkokriminala u BiH i borbi protiv krijumčarenja većih količina teških opojnih droga.

Uhapšeni su jučer ujutro prilikom primopredaje droge, a policija je oduzela oko kilogram kokaina, novac i pištolj.

FOTO: MUPRS

Kako je danas istakao direktor policije RS Siniša Kostrešević, vrijednost droge, u zavisnosti od čistoće, dostiže oko 40.000 eura na crnom tržištu.

Nezvanično, uhapšeni su Boris Grujić, Igor Zarić, Damjan Tepić i Aleksandar Lapčević iz Banje Luke, Slaven Radinković iz Laktaša i Jovan Šuman iz Prnjavora.

Oni se terete da su kao organizirana kriminalna grupa vršili krijumčarenje i prodaju opojne droge na području Banje Luke i drugih mjesta.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac donijet će odluku o daljim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.