Skinuto s dnevnog reda

VSTVBiH: Prolongirano zakazivanje razgovora s kandidatima za glavnog tužioca

Objavljeno: 28.09.2018. u 13:20

Tačka dnevnog reda koja se odnosila na usvajanje obrazaca za obavljanje intervjua skinuta je s dnevnog reda i bit će razmatrana najvjerovatnije na oktobarskoj sjednici VSTV-a

FOTO: ARHIV

Zakazivanje razgovora s kandidatima za poziciju glavnog tužioca Tužilaštva BiH i njegovih zamjenika prolongirano je, s obzirom na to da na posljednjoj sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTVBiH) od 26. i 27. septembra nisu usvojeni svi podzakonski akti neophodni za otvaranje tog procesa.

Naime, tačka dnevnog reda koja se odnosila na usvajanje obrazaca za obavljanje intervjua skinuta je s dnevnog reda i bit će razmatrana u narednom periodu, najvjerovatnije na oktobarskoj sjednici VSTV-a, a nakon što Stalna komisija, nadležna za izradu nacrta ovog dokumenta, precizira određene detalje i ponudi njegovu konačnu verziju, saznaje Fena u VSTV-u BiH.

VSTV BiH je javni oglas za upražnjene rukovodeće pozicije u pravosuđu raspisao 16. augusta, uključujući pozicije glavnog državnog tužioca, njegova dva zamjenika i glavnog tužioca Federalnog tužilaštva.

Za poziciju glavnog tužioca Tužilaštva BiH prijavilo se 13, a za poziciju zamjenika 17 kandidata.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije