Beograd - Priština

Vučić pred sastanak s Thacijem: Bolje sto godina razgovarati, nego jedan dan ratovati

Objavljeno: 08.11.2018. u 12:53

Nije mi prijatno, a ni lijepo razgovarati sa Thacijem, ali bolje sto godina da razgovaramo nego jedan dan da ratujemo. Mir je važan, sve drugo nije za poređenje, rekao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Helsinkiju, pred sastanak sa predsjednikom Kosova Hashimom Thacijem u Briselu, da je pozicija Srbije teška. 

On je dodao da je bolje da Beograd i Priština 100 godina razgovaraju, nego jedan dan da ratuju.

- Nije mi prijatno, a ni lijepo da razgovaram sa Thacijem, ali bolje sto godina da razgovaramo nego jedan dan da ratujemo. To je moj posao... Mir je važan, sve drugo nije za poređenje - rekao je Vučić, prenose srbijanski mediji.

Vučić je učestvovao na Samitu šefova država i vlada iz redova Evropske narodne partije, a potom putuje u Brisel gde će se sastati sa Thacijem uz posredovanje visoke predstavnice Evropske unije za vanjsku politiku i sigurnost Federice Mogherini.

 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije