VEZANI TEKST - Javljaju svjetski mediji: Prigožin bio na spisku putnika aviona koji se srušio u Rusiji

- Šef Wagnera, ruski heroj i istinski domoljub Jevgenij Viktorovič Prigožin umro je od posljedica djelovanja izdajnika Rusije. Ali on će i u paklu biti najbolji. Slava Rusiji - objavili su. 

I Ruska uprava za civilno zrakoplovstvo oko 22 sata potvrdila je da su poginuli Jevgenij Prigožin i njegov saradnik Dmitrij Utkin, prenijela je Anadolija. 

Također, Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, na svom Twitteru je napisao da su čelnici Wagnera potvrdili da su Prigožin i  Utkin mrtvi.

- Tijela Prigožina i Utkina su približno identifikovana, čeka se još DNK analiza - citirao je Gerašenko ruske medije.

Također, Geraščenko je na društvenim mrežama objavio fotografiju dijela aviona koja, prema njegovim riječima, pokazuje da je pucano na avion.

- Na snimci možete vidjeti mnogo malih rupa na nekim dijelovima palog aviona. Ovako bi mogla izgledati šteta od sistema protuzračne obrane koji sadrže razorne elemente koji bi mogli uništiti trup aviona - napisao je Geraščenko.

Tijela svih 10 ljudi koji su putovali u avionu koji se srušio izvučena su sa mjesta pada, a operacija potrage je završena, navodi agencija Interfax pozivajući se na hitne službe.