open-navfaktor-logo
search
Istraga smrti mladića
Zalio se dezinfekcijom, a kada ga je policajac pogodio pištoljem za omamljivanje, zapalio se
Objavljen je šokantan snimak na kojem se vidi kako se muškarac, koji je bio prekriven dezinfekcijskim sredstvom, zapalio nakon što je policijaca na njemu upotrijebio pištolj za omamljivanje.
09.01.2022. u 15:04
get url
text
Dio snimka Jasona Jonesa
Dio snimka Jasona Jonesa

Jason Jones (29) preminuo je prošlog mjeseca, šest sedmica nakon što se incident dogodio u policijskoj stanici u gradu Catskill, New York.

Sada je državna tužiteljica Letitia James objavila snimak kao dio istrage o Jonesovoj smrti.

Iako nema zvuka, na snimku se vidi kako Jones šeta stanicom. Otprilike 30 sekundi nakon, Jones je skinuo majicu i uzeo bocu sredstva za dezinfekciju sa stola i poprskao se po tijelu, prenosi Unilad.

Jedan od trojice prisutnih policajaca zatim je uperio pištolj za omamljivanje u Jonesa i "ispalio". Jones nije na kameri dok se ovo dešava, ali se ubrzo nakon toga pojavljuje kako gori. Nakon što je Jones pao, policajci su izašli iz sobe. Kada su se vratili, vatra je bila ugašena, a Jones na koljenima, sa crvenim tragovima na tijelu.

Prema Newsweeku, Jones je bio u plamenu oko 25 sekundi.

Snimak je objavljen uz upozorenje da je sadržaj uznemirujući.

Nakon incidenta, 29-godišnjak je prebačen u bolnicu u New Yorku. Proveo je šest sedmica na intenzivnoj njezi prije nego što je isključen s aparata za održavanje života, kazao je advokat porodice.

Od incidenta je pokrenuta istraga i obdukcija kako bi se utvrdilo kakvu je ulogu pištolj za omamljivanje imao u Jonesovoj smrti.

Prema riječima šefa policije Catskill Davea Darlinga, mislio je da su se policajci plašili da će Jones sebe ozlijediti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.