Subota, 22.01.2022.
FOTO: DVD Stari Vitez

Zapalili dvije kuće kod Viteza kako bi prikrili tragove pljačke

Brzom reakcijom krim-policije iz Travnika i Viteza pronađen je trojac koji je opljačkao dvije kuće u viteškom selu Putkovići. Kuće su potom zapalili da bi prikrili tragove pljačke

Policija Srednjobosanskog kantona, brzom i efikasnom reakcijom uhapsila je tri osobe iz Viteza, koje se terete da su preksinoć u mjestu Putkovići u općini Vitez podmetnuli požare na dvije porodične kuće. Kuće su zapalili kako bi prikrili tragove provalnih krađa koje su prethodno u tim kućama počinili.

Nezvanično saznajemo da su zbog ovih krivičnih djela uhapšeni Mahir O. (23), Behaija H. (24) i Mevludin V. (45), svi iz Viteza. Oni su tokom krim-obrade u policiji u potpunosti priznali izvršenje ovih krivičnih djela.

Iz MUP-a SBK danas je saopćeno da je policiji 11. novembra u večernjim satima prijavljeno da je došlo do požara na porodičnoj kući vlasništvo J. B. u mjestu Putkovići. 

- Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Vitez koji su potvrdili navode prijave te pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svih nadležnosti. Požar je lokalizovan od strane službenika DVD Stari Vitez, a na kući je pričinjena znatna materijalna šteta. Prilikom vršenja uviđajnih radnji u jutarnjim satima službenici policije su došli do saznanja da je tokom protekle noći došlo do požara i na susjednoj porodičnoj kući vlasništvo F. B. na kojoj je također pričinjena znatna šteta. Uviđajnim radnjama na licu mjesta utvrđeno je da se u oba slučaja radi o krivičnim djelima paljevine i teške krađe - naveli su iz MUP-a SBK. 

Preduzimajući intenzivne radnje na rasvjetljavanju ovih događaja, policajci Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik i policijski službenici PS Vitez su došli do saznanja ko su mogući počinioci navedenih krivičnih djela.

- Na osnovu pribavljene usmene naredbe Općinskog suda Travnik, vrše se pretresi na tri lokacije na području Viteza, a sve u cilju pronalaska sredstava i predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim djelima. Osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom - dodaje su u saopćenju MUP-a. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh