open-navfaktor-logo
search
ZDK
Zatražen pritvor za 15 uhapšenih u akciji "Mreža III"
U ovoj akciji privedeno je ukupno 20 osoba, za dvije se još traga, dok ih je šest nakon pretresa pušteno
19.12.2019. u 12:30
get url
text

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, nakon ispitivanja osumnjičenih, uputilo je Općinskom sudu u Zavidovićima i Tešnju prijedlog za odredivanje mjere pritvora za 15 od 20 osoba uhapšebnih u akciji "Mreža III", koju su jučer na području Maglaja, Tešnja i Zavidovića proveli pripadnici MUP-a Zeničko - dobojskog kantona.

Pritvor je zatražen zbog bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati istragu, odnosno uništiti ili sakriti tragove važne za krivični postupak i utjecati na svjedoke ili saučesnike, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Podsjetimo, u ovoj akciji privedeno je ukupno 20 osoba, za dvije se još traga, dok ih je šest nakon pretresa pušteno.

Na području Zavidovića uhapšeni su Amel H. (39), Emir L. (30), Adnela M. (21), Rašid H. (30), Mustafa A. (29), Tarik Z. (23), Sabahudin M. (39) i Alen D. (37).

Uhapšene su i Maglajlije Senad O. (36), Armin A. (27), Almir M. (32), Belmin H. (25), Amir A. (27), Samir Z. (33) i Admir M. (38). Za dvojicom Maglajlija se traga, a radi se o, kako saznajemo Ernadu O. i Benjaminu O.

U Tešnju su uhapšeni Goran H. (40), Benjamin R. (27), Admir S. (23), Maid M. (29) i Ervin L. (34).

U sklopu ove akcije  policijski timovi MUP-a ZDK, uz korištenje službenih policijskih pasa, pretresli su 31 lokaciju u Zavidovićima, Maglaju i Tešnju.

{$galerijaFotografija}

U pretresima su pronašli i oduzeli drogu namijenjenu za uličnu prodaju, koja će biti predmet potrebnih vještačenja i mjerenja, veći broj mobilnih telefona, digitalne vage za precizna mjerenja, tri ručne bombe, tri pištolja, kao i druge predmete, koji će biti korišteni kao dokazni materijal u daljnjem postupku.

O prijedlozima za pritvor odlučit će sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Zavidovićima i Tešnju.

mreza 3, oduzeti droga i oruzje (2).JPG
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.