- Postoji osnovana sumnja da je Salkić, kao vlasnik ugostiteljskog objekta na području Čelića, tokom 2016., 2019. i do marta 2020. godine, vrbovao i zaposlio  dvije maloljetne djevojke, kao i veći broj punoljetnih žena, obmanjujući ih da će raditi samo kao konobarice, te  je iskorištavajući njihov težak materijalni položaj i druge okolnosti, uz upotrebu prijetnji i sile, navodio dvije maloljetnice i druge djevojke da imaju seksualne odnose sa gostima  u samom objektu ili na drugim lokacijama. Pri tome ih  je zastrašivao, često im ograničavajući slobodu kretanja, a  i sam ih seksualno iskorištavao. Suvad Kozarević je osumnjičen da je kao šef osoblja u Salkićevom objektu postupao po njegovim uputama, te je također silom, prijetnjama i ucjenama navodio djevojke da pružaju seksualne usluge većem broju gostiju a  i sam ih pokušavao seksualno iskorištavati - saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona. 

Po naredbi Kantonalnog suda Tuzla i po nalogu Tužilaštva, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK-Odjeljenje za borbu protiv organiziranog kriminaliteta, su 7. juna 2020. godine izvršili  pretrese na tri lokacije u Čeliću, nakon čega su osumnjičeni lišeni slobode.

Pretresu je prethodila višemjesečna istraga, a nakon kriminalističke obrade osumnjičeni su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i materijalne dokaze jučer  predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.