Tužilaštvo KS

Zatražen pritvor za razbojnika koji je nožem povrijedio i opljačkao Sarajliju na Otoci

Objavljeno: 16.05.2019. u 14:37 Autor: M. M.

Napad na Išerića dogodio se u nedjelju usred dana u naselju Otoka, kada mu je razbojnički dvojac oteo mobitel i novac, povrijedivši ga nožem u predjelu natkoljenica

FOTO: ILUSTRACIJA

Tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva uputio je Kantonalnom sudu u Sarajevu prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora Saitu Šalji, rođenom u Peći, a nastanjenom u Sarajevu, koji je uhapšen zbog sumnje da je zajedno sa maloljetnim S. Š. u nedjelju u sarajevskom naselju Otoka, uz upotrebu noža opljačkao Ahmu Išerića. 

- Pritvor za osumnjičenog zatražen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo - potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić. 

Napad na Išerića dogodio se u nedjelju usred dana u naselju Otoka, kada mu je razbojnički dvojac oteo mobitel i novac, povrijedivši ga nožem u predjelu natkoljenica. 

Išeriću je pomoć ukazana u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć KS, a potom je prevezen u KCUS, gdje su mu konstatirane lakše tjelesne povrede. 

U odnosu na Šaljinog saučesnika istragu provodi tužilac za maloljetnike.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije