open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Zatražen pritvor za Velida Alagića koji je nožem pokušao ubiti brata
Pritvor je zatražen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, kao i zbog opasnosti da bi mogao ponoviti ili dovršiti započeto krivično djelo
01.11.2019. u 17:43
get url
text

Dvadesetosmogodišnji Velid Alagić, koji je uhapšen jučer u Sarajevu, nakon što je u stanu na Alipašinom Polju nožem izbo svog pet godina mlađeg brata Armina ispitan je u Tužilaštvu Kantona Sarajevo. 

Nakon ispitivanja osumnjičenog postupajuća tužiteljica je uputila prijedlog sarajevskom Kantonalnom sudu da mu odredi jednomjesečni pritvor, potvrdio nam je Alem Hamzić, službenik za informisanje u Tužilaštvu KS.

- Pritvor je zatražen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu prikrivanjem dokaza ili utjecajem na svjedoke, kao i zbog opasnosti da bi mogao ponoviti ili dovršiti započeto krivično djelo - kazao je Hamzić. 

Incident se, podsjećamo, dogodio jučer u ulici Semira Frašte, gdje su se braća fizički sukobila, nakon čega je Velid Arminu nanio nekoliko ubodnih povreda u predjelu stomaka i grudnog koša. 

Armin je zbrinut u KCUS-u, na Klinici za torakalnu hirurgiju i u stabilnom je stanju, dok je Velid uhapšen nedugo nakon incidenta u stanu njegovog prijatelja. 

{$galerijaFotografija}

Privođenje 01.11.2019.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.