Akcija "24"

Zatraženo pritvaranje Crnogoraca uhvaćenih u švercu 900 kila skanka

Objavljeno: 09.10.2018. u 15:51

Osumnjičene osobe su pod istragom zbog krivičnog djela organizirani kriminal i neovlaštenog prometa opojnih droga

Zaplijenjena droga FOTO: ARHIV

FOTO: SIPA

Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za četiri osobe, državljane Crne Gore, koji su uhapšeni jučer ujutro , a pošto su uhvaćeni u švercu 900 kilograma skanka.

Osumnjičene osobe su pod istragom zbog krivičnog djela organizirani kriminal i neovlaštenog prometa opojnih droga. Oni su uhvaćeni na području Krupca u akciji kodnog naziva "24" kojuje provela SIPA., a droga je pronađena u kamionu crnogorskih registarskih oznaka, u čijoj su pratnji bili još jedno teretno, te putničko vozilo.

Mjera za određivanje pritvora u trajanju od mjesec dana se predlaže za osumnjičene zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora bit će upućen Sudu BiH.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije