open-navfaktor-logo
search
260 izlagača
Zatvoren Sajam bosanskohercegovačke privrede u Sarajevu
Danas je zatvoren 8. Sajam bosanskohercegovačke privrede u Gradskoj dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu.
11.12.2022. u 18:49
get url
text
Sajam u Skenderiji

Posjetioci su užavali u programu sajama na kojem se predstavilo 260 izlagača, a ceremonijom zatvaranja izvučen je dobitnik jedinstvene nagrade koju su poklonili Centar Skenderija/Sarajevski sajam i Ministartsvo privrede Kantona Sarajevo. Naime radi se o Bosanskoherecegovačkoj sehari koja je napunjena proizvodima sa Sajma privrede, a sretni dobitnik je Asmir Duraković!

Sarajevski sajam privrede je značajan privredni događaj i mjesto je poslovnih, edukativnih i bilateralnih susreta. Najveća pažnja u okviru sajma biće posvećena razvoju sektora malog i srednjeg poduzetništva, kao generatora regionalnog i lokalnog rasta i razvoja.

- Ovo je posljednji Sajam za Skederiju u ovoj godini, ali mi već počinjemo raditi na pripremi svega što je potrebno za brojne sajamske aktivnosti u godini koja dolazi. Zahvaljujemo se svim izlagačima i svim posjetiocima, vjerujemo da su uživali i jedni i drugi. Cilj je bila razmjena iskustava i uvezivanje svih segmenata kako bi se na svaki mogući način doprijenilo razvoju bh. privrede - poručuju iz sarajevske Skenderije.

Organizacijom Sajma bh. privrede, Sarajevski sajam snažno podstiče privredni razvoj pod motom: "Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.