open-navfaktor-logo
search
Saznajemo
Zbog ubistva u Visokom uhapšen Nermin Zahirović, traga se za njegovim ocem - Nerminom Zahirovićem
Pripadnici sarajevske Policijske uprave Novi Grad sinoć su uhapsili Nermina Zahirovića (22) iz Sarajeva zbog ubistva S. N. iz Visokog, koje se 25. maja dogodilo u visočkom naselju Križ, saznaje Faktor nezvanično.
29.05.2023. u 15:11
get url
text

Istovremeno, policija i dalje traga za njegovim rođenim ocem, koji se zove i preziva isto kao i on - Nermin Zahirović (40).

VEZANI TEKST - Preminuo muškarac ranjen u pucnjavi u Visokom, raspisana potraga za dvojicom Sarajlija

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek, navodeći inicijale uhapšenog, potvrdio nam je da su ga nakon hapšenja u Sarajevu, pripadnici sarajevske policije predali pripadnicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, koji nad njim provode kriminalističku obradu.

- Na teret mu se stavljaju krivična djela ubistvo, izazivanje opće opasnosti, nanošenje lakših tjelesnih povreda, kao i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije - kazao nam je Fišek.

Dodao je da će, nakon krim-obrade u MUP-u ZDK, osumnjičeni tokom dana, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predat u dalju nadležnost Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. 

Pucnjava u naselju Križ dogodila se 25. maja nešto prije ponoći. tada je teško ranjen S. N. iz Visokog, koji je zadobio po život opasne povrede usljed kojih je kasnije preminuo u KCUS-u.

U pucnjavi je povrijeđen i A. Z. (1977), koji je tom prilikom zadobio prostrelnu povredu noge. 

Policija je nedugo nakon događaja imala saznanja ko su počinioci, te je za njima odmah raspisana operativna potraga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.