open-navfaktor-logo
search
Projekti
Zdrava i sigurna destinacija: Turska počinje s vakcinacijom turističkog sektora
Ako planirate ljetovanje u Turskoj, ohrabrujuće vijesti su da će do tada svi uposlenici u turističkom sektoru te zemlje biti vakcinisani.
09.04.2021. u 19:28
get url
text

Kako su saopćili iz Turske ambasade, Ureda za kulturu i turizam, Turska je započela potpunu vakcinaciju zaposlenih u turizmu u saradnji sa Ministarstvom kulture i turizma, Ministarstvom zdravlja i Agencijom za promociju i razvoj turizma Turske (TGA).

Program vakcinacije će obuhvatiti zaposlenike aviokompanija, aerodroma, smještajnih kapaciteta, turističkih agencija, kao i profesionalne vodiče. Vakcinacija cijelog turističkog osoblja bit će završena prije početka ljetne sezone 2021. godine.

U okviru "Programa certificiranja sigurnog turizma", program vakcinacije ima za cilj dobrodošlicu međunarodnim putnicima za predstojeću ljetnu sezonu i osigurati zdravlje i sigurnost zaposlenih u turizmu.

- Od pokretanja programa certificiranja sigurnog turizma u junu 2020. Turska slijedi stroge zdravstvene i sigurnosne smjernice i poduzimanje svih potrebnih koraka kako bi se osiguralo zdravlje i sigurnost. Prije otvaranja sezone, Ministarstvo kulture i turizma započelo je rad na uključivanju zaposlenih u turističkom sektoru u sam program vakcinacije kako bi osigurali da turističke usluge u zemlji ostanu aktuelne tokom cijele godine.

Program vakcinacije se pažljivo provodi u koordinaciji sa Ministarstvom zdravlja. Program vakcinacije zaposlenih u turizmu započet je u skladu sa prioritetima i u okviru "Programa certificiranja sigurnog turizma".

Kako zemlja očekuje oporavak u obliku slova V u turističkim putovanjima, turistički radnici imaju prioritet za vakcinaciju. Turska poduzima sve aktivnosti kako bi osigurala da to i dalje bude zdrava i sigurna turistička destinacija 2021. godine i bit će jedan od najboljih izbora kao sigurna opcija putovanja za međunarodne putnike - naglasili su iz Ureda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.