open-navfaktor-logo
search
Davos
Zelenski: Nisam siguran s kim imamo posla, ko donosi odluke u Rusiji?
Ukrajina će vratiti Krim od ruske vlasti, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski tokom obraćanja uživo na godišnjem sastanku Svjetskog privrednog foruma u Davosu. Potom je govorio i o Putinu.
19.01.2023. u 12:58
get url
text

- Nisam siguran da je predsjednik Rusije, koji se ponekad pojavljuje na televiziji, da je to on. Nisam skroz siguran da je on živ i da on donosi odluke, odnosno ko donosi odluke tamo. Kakvi su to ljudi? Nemam takve informacije.

Ne razumijem baš kako evropskim čelnicima možete obećati jednu stvar, a sljedeći dan pokrenuti potpunu invaziju na zemlju. Samo mi nije jasno s kim imamo posla. Kad kažemo "mirovni pregovori", ne razumijem baš s kim trebamo pregovarati - rekao je Zelenski.

Ponovo je pozvao zapadne saveznike i partnere da pošalju više oružja Ukrajini kako bi pomogli u borbi protiv ruske agresije. Rekao je da su Ukrajini hitno potrebni oprema, artiljerija i granate.

- Stotine puta smo govorili o nedostatku oružja. Ne možemo ići samo na motivaciju. Ukrajinska protivzračna odbrana ostaje slabost i Rusija će vjerovatno uskoro pokrenuti još jednu seriju napada dronovima - rekao je Zelenski.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.