U subotu su ponovo uspostavljeni domaći letovi nakon što su talibani preuzeli upravljanje aerodromom i zemljom.

S međunarodnog aerodroma "Hamid Karzai" u Kabulu, glavnom gradu Afganistana, od danas su ponovo uspostavljeni domaći letovi. Nakon duže pauze putnici su se u subotu ponovo ukrcali u avion za Mazari Sharif na domaćem letu na aerodromu koji je pod kontrolom talibana.

Prvi avion izvan zemlje koji je sletio na aerodrom u Kabulu bio je katarski avion s tehničkom ekipom koja je zadužena za ponovno osposobljavanje aerodroma. Nakon toga u Kabul su sletila još dva aviona, jedan iz Katara, a drugi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Također, mjenjačnice u Kabulu u subotu su ponovo počele s radom nakon duže pauze zbog dešavanja u zemlji.

Brojne mjenjačnice, koje su bile zatvorene od 15. augusta, ponovo su otvorile vrata za građane. Mnogi Afganistanci su u subotu stajali u redovima kako bi razmijenili novac i tako mogli da lakše obavljaju​​​​​​​ svakodnevne poslove.

Ponovo su počeli raditi i privatni univerziteti u Kabulu. Manji broj studenata je išao na nastavu, a državni univerziteti još nisu otvoreni.

Zvaničnici talibana najavili su da će univerziteti početi sa radom 7. septembra.

Talibani su, nakon zauzimanja Kabula 15. augusta, preuzeli kontrolu u Afganistanu, a tadašnji predsjednik Ashraf Ghani i visokopozicionirani zvaničnici napustili su zemlju. Mnogi Afganistanci nakon toga odlučili su se na bijeg, uključujući civile koji su pomagali stranim vojnicima ili grupama.