open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Zrinjski u hercegovačkom derbiju dočekuje Široki Brijeg
Fudbaleri Zrinjskog u zaostaloj utakmici 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine večeras će na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru ugostiti Široki Brijeg.
05.10.2022. u 08:12
get url
text

U pitanju je 70. hercegovački derbi dviju ekipa koje su konstantno u vrhu bh. fudbala.

- Utakmice ova dva kluba uvijek bude posebno zanimanje. Istina, za ovu utakmicu se pripremamo kao i za svaku drugu, ali veliki hercegovački derbi je više od obične utakmice. Zrinjski posljednjih godina dominira bh. fudbalom, a Široki Brijeg je isto tako gotovo redovan učesnik evropskih takmičenja i trenutno vodeća ekipa u ligi, tako da su ovo i više nego dovoljni razlozi za dobru utakmicu - rekao je Ivica Barbarić, trener Širokog Brijega.

Sergej Jakirović, trener Zrinjskog, jako cijeni goste sa Pecare, koji u posljednjih pet kola imaju tri pobjede, jedan remi i jedan poraz, dok je Zrinjski u posljednjih pet nastupa upisao četiri pobjede bez primljenog gola i poraz od Sloge (0:1).

- Bit će to zahtjevna i teška utakmica. Široki je pokazao da je zasluženo na vrhu zajedno sa Željezničarom. Jako teško gube utakmice, puni su samopouzdanja i imaju mladu ekipu, koja se doslovno baca na glavu za svakom loptom - rekao je Jakirović.

Na gostovanju u Mostaru trener Širokobriježana neće moći računati na povrijeđenog Branimira Barišića i suspendovanog Morisa Valinčića, ali u kadar se vraća oporavljeni brazilski defanzivac Bruno Oliveira. S druge strane, Jakirović ne može računati na povrijeđenog Franu Maglicu. Damir Zlomislić vjerovatno će preskočiti duel sa Širokim Brijegom, ali bi mogao biti u konkurenciji za subotnju utakmicu protiv Željezničara.

Utakmica u Mostaru igra se od 18.45 sati, a sudit će Admir Šehović iz Sarajeva. On će zamijeniti Irfana Peljtu, koji je delegiran za meč UEFA Evropske lige Olympiacos - Qarabag.

Standings provided by Sofascore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.