VEZANI TEKST - Dodik: Ne znam hoće li Biden biti predsjednik Amerike, Draža Mihailović je zaslužio ulicu u RS-u, nisam ruski čovjek

- Vaša ekselencijo, gospodine predsjedniče, gostujući u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem na Face TV-u ponovo ste, kao bezbroj puta do sada, iznijeli niz laži i kleveta na račun žrtava genocida u Srebrenici. Vi, koji ste prvi iz Republike Srpske priznali genocid u Srebrenici i tada dobili podršku i nas majki, okrenuli ste ploču i sada negirate genocid, vrijeđate majke, tvrdite da ste, navodno, zvali ubijene koji se nalaze u mezarju u Potočarima - navode iz udruženja.

Dodiku su poručili da je svojim posljednjim istupima prevršio svaku mjeru ljudskosti i etike.

- Da li Vas je kao čovjeka i roditelja sramota što ne stojite iza onog što ste još davno priznali? Zašto sada omalovažavate i vrijeđate žrtve? Krajnje vrijeme je da prestanete ili izađete u javnost sa imenima osoba koje sta navodno zvali telefonom. Ne računajte s tim da hiljadu puta izgovorena laž postaje istina, to nikada nećemo dopustiti! Pokušajte biti čovjek - poručili su iz udruženja koja okupljaju žrtve genocida u Podrinju.