open-navfaktor-logo
search
Uradite sami
Svečani manikir: Kako nanijeti šljokice na nokte
Stručnjaci za manikir predlažu da za ovu zabavu izaberete šljokice kojima možete prekriti cijele nokte ili ih iskoristiti kao detalj
28.12.2019. u 16:42
get url
text

Uredni i dotjerani nokti nisu samo ukras ruku, nego i cijele žene, a kako se bližimo najluđoj noći, važno je znati da za tu priliku, osim izboru odjeće i obuće, frizuri i šminki, pažnju treba posvetiti i noktima.

Stručnjaci za manikir predlažu da za ovu zabavu izaberete šljokice kojima možete prekriti cijele nokte ili ih iskoristiti kao detalj.

Evo kako ćete najbrže ukrasiti nokte:

Napravite manikir

Lijepo oblikujte nokte, kremom namažite zanoktice, pa skinite ostatak laka. Prilikom oblikovanja nokta pazite da veličina i oblik budu u skladu sa rukama. Znajte da dužim prstima pristaju kraći (ovalni ili četvrtasti) nokti, dok će kraće prste vizuelno produžiti duži nokti (pazite da ne pretjerate).

Uklonite prirodne masnoće

Starom četkicom za nokte prijeđite preko površine nokta kako bi se u potpunosti uklonile prirodne masnoće koje on luči. Dobro osušite površinu nokta.

Počnite sa ukrašavanjem

Za početak zagrijte flašicu laka za nokte kako bi on bio optimalno tečan. Šljokice odlijepite sa zida posudice blagim rolanjem između dlanova. Na ovaj način povezat ćete lak i šljokice koje će pri nanošenju na nokat činiti kompaktnu cjelinu.

Kako nanijeti šljokice

Šljokice se uvijek nanose u dva sloja. Između prvog i drugog nanošenja treba proći barem pet minuta.

Koju boju izabrati

Izaberite nijansu koja odgovara vašoj odjeći, boju metala kojeg nosite (zlato ili srebro) ili nešto neutralno što će pomiriti sve vaše kombinacije.

Savjet više

Ako nakon nanošenja osjetite neravnine, preko šljokica stavite prozirni lak za završni sjaj. Ako vam se to pak čini previše, lak sa šljokicama možete staviti i na samo jedan nokat, primjera radi, kažiprst, a ostatak ostaviti u nekoj mat nijansi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.