open-navfaktor-logo
search
Prijavljeni Tužilaštvu
Petar Dukić i još dvije osobe osumnjičeni za pranje novca, kupovali nekretnine i skupa vozila
MUP RS-a podnio je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine izvještaj protiv P. D., J. D. i A. N. zbog sumnje da su počinili krivično djelo pranje novca.
03.10.2022. u 11:44
get url
text

Kako saznajemo, jedan od osumnjičenih je Banjalučanin Petar Dukić, ranije uhapšen u akciji "Transporter" u kojoj je zaplijenjeno oko 330 kilograma droge. Također, kod osumnjičenog su ranije pronađena i zaplijenjena skupocjena vozila.

U izvještaju koji je MUP RS-a podnio za pranje novca, osumnjičeni se terete da su novac pribavljen krivičnim djelima, odnosno novac koji je poticao od kriminalne aktivnosti koristili u privrednom ili drugom poslovanju i raspolagali sa njim na način da je prvoosumnjičeni kupio nekretnine u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu, kao i skupocjena vozila ukupne vrijednosti 3.807.949 KM.

- Drugoosumnjičena je kupovala nekretnine u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu i vozila čija je vrijednost 520.252 КM, a trećeosumnjičeni nekretnine u Istočnom Sarajevu i vozila putem osnivanja privrednog društva čija je ukupna vrijednost 559.440 КM - istakli su u MUP-u RS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.