Dok traje istraga

Sud odlučio: Šmrk ostaje u pritvoru najmanje do marta

FOTO: SCREENSHOT/Sud BiH

Sud Bosne i Hercegovine prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH i za još tri mjeseca produžio pritvor Admiru Arnautoviću Šmrku, osumnjičenom za organizovani kriminal, potvrđeno je iz Suda.

- Nakon održanog javnog ročišta za razmatranje prijedloga Tužilaštva BiH, Sud je donio rješenje kojim je osumnjičenom Admiru Arnautoviću produžen pritvor za naredna tri mjeseca, odnosno do 20. marta 2023. godine ili do nove odluke Suda - saopćeno je iz te pravosudne institucije.

VEZANI TEKST - Tužiteljica: "Šef sarajevskog podzemlja" Arnautović za 20 godina zaradio 1.000 KM; Advokat: Nije mu nađen ni gram droge

Pritvor Arnautoviću produžen je iz svih razloga koje je Tužilaštvo navelo, odnosno zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke ili saučesnike, kao i zbog opasnosti da će ponoviti ili dovršiti započeto krivično djelo.

Admir Arnautović se nalazi u pritvoru po rješenju Suda od 22. septembra 2022, a koji mu je produžen rješenjem Suda od 20. decembra 2022.

Sumnjiči se da je počinio krivična djela organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda. 

U videu ispod, koji je medijima dostavio Sud BiH možete vidjeti detalje sa jučerašnjeg ročišta na kojem je razmatran prijedlog Tužilaštva BiH za produženje pritvora Arnautoviću.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga