open-navfaktor-logo
search
U centru Banje Luke
Zbog krađe biznismenove torbice u kafiću, Denis Pašagić osuđen na tri godine zatvora
Denis Pašagić iz Velike Kladuše osuđen je danas u Okružnom sudu Banja Luka na tri godine zatvora zbog krađe torbice iz kafića hotela Bosna u centru Banje Luke u junu 2018. godine.
03.05.2022. u 15:29
get url
text

Iako se u optužnici tvrdilo da je u torbici vlasništvo biznismena Salke Veljačića bilo 110.000 KM, sud je taj dio odbacio uz tvrdnju da ti navodi nisu dokazani. Hase Delić koji je bio optužen da je također učestvovao u ovom djelu, je oslobođen optužbi.

Predsjednik sudskog vijeća Branimir Jukić rekao je da nije sporno da je torbica ukradena, a da je to priznao Pašagić i da su sve snimile nadzorne kamere, ali da ničim nije dokazan spomenuti iznos, kao ni učešće Hase Delić u krivičnom djelu na opisani način.

U optužnici je bilo navedeno da su oni 4. juna 2018. godine od Veljačića ukrali torbicu u kojoj je bilo oko 110.000 KM, a da ga je Pašagić prethodno pratio iz Velike Kladuše do Banje Luke.

Veljačić je tvrdio da je novac ponio kako bi kupio stan.

Navedeno je da je torbu s novcem sa stola, za kojim je sjedio Veljačić u bašti hotela "Bosna" ukrao Pašagić te pobjegao do automobila u kojem ga je čekao Delić. Nakon toga su pobjegli u Veliku Kladušu.

Veljačić je vlasnik firme "Elvis d.o.o." iz Velike Kladuše i u Banju Luku je kritičnog dana dovezao automobil "mercedes" na popravku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.