open-navfaktor-logo
search
Općinski sud Sarajevo
Amini Omeragić šest godina i 11 mjeseci zatvora: Opljačkala i iz nehata prouzrokovala smrt starice na Ilidži
Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivom Aminu Omeragić zbog krivičnih djela razbojništvo zbog kojeg je osuđena na tri godine zatvora i prouzrokavanje smrti iz nehata za što joj je izrečena zatvorska kazna od četiri godine.
20.09.2022. u 09:01
get url
text

VEZANI TEKST - Konačno rasvijetljena smrt starice na Ilidži: Amina joj u kafu sipala narkotike usljed čega joj je stalo srce

Dakle, prvostepeno je osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina i 11 mjeseci. Nakon izricanja presude, optuženoj je produžen pritvor, saopćilo je Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Amina Omeragić se tereti da je 7. novembra 2016. godine u popodnevnim satima došla do stana u vlasništvu 85-godišnje Maide Gogalija u ulici Edhema Eke Džubura u općini Ilidža. Lažno se predstavljajući da je poznaje ušla je u stan oštećene koja joj je napravila kafu u koju je optužena krišom stavila neutvrđenu količinu lijeka Klozapin od kojeg je Gogalija nedugo nakon toga umrla. Iz stana oštećene uzela je dva zlatna prstena, jedan zlatni lančić i oko 200 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.