open-navfaktor-logo
search
Sjednica Kolegija SDA
Asim Sarajlić: Moja ostavka je konačna, o njoj nema rasprave
Asim Sarajlić napustio je sjednicu Kolegija SDA na kojoj je jedna od tačaka dnevnog trebala biti njegova ostavka  na stranačke funkcije,  te afera koja je u proteklih nekoliko dana uzburkala javnost, nakon što je načelnik Novog Grada Semir Efendić na svom Facebook profilu objavio audiosnimak o navodnoj kupovini glasova prilikom izbora predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.
03.03.2020. u 17:23
get url
text

- Sjednica kolegija je nastavljena, sad je kratka pauza. Dakle, završili smo ovu temu koju sam ja i najavio o ostavci. Dakle, ja sam kazao da će rukovodstvo informisati o saznanjima koja sam imao, ja sam to i uradio, raspravljali smo o tome. Što se tiče moje ostavke, ja nisam ostavio prostora predsjedniku ni Kolegiju da se o njoj raspravlja. Dakle, moja ostavka je konačna i na mjesto predsjednika kadrovske i na mjesto potpredsjednika stranke - kazao je Sarajlić.

Rekao je da je to njegova odluka, te da se Kolegij tu nije imao šta izjašnjavati.

- Tu odluku sam donio odmah u petak navečer, predsjedniku sam je poslao u nedjelju, 1. marta, čuli smo se telefonom i danas sam bio na ovoj sjednici Kolegija, govorio o ovim stvarima koje su se dešavale unutar izbornog procesa i inače ambijenta. Čestitam novoizabranom rukovodstvu u Kantonalnom odboru i nadam se da će na čelu sa generalom Fikretom Prevljakom imati snage i dovoljno iskustva i potencijala da se iznesu sa svim problemima koji su pred njima. Ostavljam jak kantonalni odbor, sa najjačim rezultatima, sa najviše poslaničkih i vijećničkih mandata, sa osam načelnika i gradonačelnikom. O svemu ostalom možemo diskutirati, rezultati govore za sebe - dodao je Sarajlić.

Sarajlić se izvinio svima onima koje je na neki način svojim činom ugrozio i zamolio za oprost.

- O razlozima zbog čega sam to uradio govorit ću pred Tužilaštvom i Sudom. Ja sam na kolegiju govorio o unutarstranačkim aspektima i izbornom procesu. Izbori su prema mom mišljenju provedeni u skladu sa statutom i izbornim pravilima, a o svemu onome što je bilo prije i poslije stranka će vjerovatno odlučivati kroz istražne komisije - poručio je Sarajlić.

Naglasio je kako od danas nije više dio rukovodstva, ni predsjednik Kadrovske komisije i Kantonalnog odbora SDA.

- Ja ni o jednom akteru u snimku neću govoriti sve što smo raspravljali na sastanku ostaje unutar stranke SDA nije sve baš za javnost. SDA ostaje najjača stranka u BiH sa svim svojim usponima i padovima i žao mi je što sam na neki način narušio njen ugled. Povlačim se iz svih stranačkim struktura, ali nakon sudskog epiloga vidjet ćemo da li se povlačim iz političkog života -zaključio je Sarajlić.

Kompletnu izjavu Asima Sarajlića pogledajte na videosnimku ispod: 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.