open-navfaktor-logo
search
Nije prvi put
Avion zbog prijetnje bombom prisilno sletio u Berlin
Avion niskotarifne aviokompanije Ryanaira na letu iz Dublina za Krakow bio je, tokom noći s nedjelje na ponedjeljak, prisiljen sletjeti u berlinsku zračnu luku zbog prijetnje bombom, prije nego što je mogao dalje nastaviti let, objavili su mediji.
31.05.2021. u 08:52
get url
text
Ilustracija
Ilustracija

- Policijske sigurnosne mjere okončane su bez otkrivanja bilo kakve opasnosti - rekla je portparolka berlinske policije.

Dodala je da su putnici mogli nastaviti let za Poljsku u rezervnom avionu, ne navodeći dodatne detalje o razlozima uzbune.

Prema dnevnom listu Bild Zeitung, radilo se o prijetnji bombom, koja se pokazala neutemeljenom.

Avion koji je prevozio 160 ljudi sletio je nešto iza 20 sati po lokalnom vremenu na pistu u zračnoj luci Berlin-Brandenburg, na jugu njemačke prijestolnice.

Prema njemačkim medijima, prtljaga putnika iskrcana je iz aviona kako bi je pretraživali psi tragači, dok je avion bio okružen brojnim policijskim i vatrogasnim vozilima.

- Avion kompanije Ryanair zatražio je hitno slijetanje i odmah je dobio odobrenje - rekao je za Bild glasnogovornik zračne luke Jan-Peter Hack, precizirajući da su putnici uvedeni u terminal zračne luke kako bi se okrijepili.

U julu 2020. godine avion Ryanaira koji je vozio istom rutom na liniji Dublin-Krakow morao je hitno sletjeti u London nakon prijetnje bombom, koja se također pokazala neutemeljenom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.