open-navfaktor-logo
search
Federalna zastupnica
Bišćević Tokić o dodjeli miliona maraka Veležu i Zrinjskom: Čovićeve i Nikšićeve sportske simpatije ne smiju...
Zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Jasmina Bišćević Tokić reagirala je na odluku kojom je fudbalski klub Zrinjski dobio iz budžeta FBiH 1,5 miliona maraka, a identičan iznos dobio je i drugi mostarski klub Velež. Odluku o dodjeli novca donijela je Vlada Federacije BiH sa Nerminom Nikšićem na čelu.
11.01.2024. u 15:01
get url
text

VEZANI TEKST - Amir Gross Kabiri bodrio Izrael na Kosovu, a ni Zrinjski ga nije obradovao

- Građani FBiH koji izgube svoju imovinu u požarima moći će se privremeno smjestiti na stadion Pod Bijelim Brijegom jer je nametnuta Vlada FBiH novac namijenjen za kupovinu kanadera preusmjerila Zrinjskom.

Odluka Vlade FBiH da sredstva prvobitno planirana za kupovinu letjelica za gašenje požara, koji godinama prave ogromne probleme građanima i ugrožavaju njihove živote i imovinu, preusmjere fudbalskim klubovima Zrinjski i Velež u iznosima po 1,5 miliona KM je neodgovorna, bezobrazna i u potpunosti pokazuje bahatost aktuelne vlasti.

Dragan Čović i Nermin Nikšić imaju pravo navijati za koji god klub žele, mogu svu svoju imovinu prepisati na te klubove, što bi bila nezanemariva finansijska injekcija, ali njihove sportske simpatije ne smiju biti kriterij za trošenje novca građana FBiH - smatra Bišćević Tokić.

Dodala je da ne samo da su ovom odlukom diskriminisani ostali sportski kolektivi koji nemaju tu sreću da za njih navijaju čelnici vladajućih stranaka već su njome direktno ugroženi građani koji će "morati prizivati kišu ili se nadati pomoći iz inostranstva dok požari budu gutali njihovu imovinu".

- S obzirom na to da još nisu ni pripremili budžet za ovu godinu, pozivam Vladu FBiH da njime obavezno predvide sredstva za kupovinu kanadera, ali i da pomoć klubovima ne dijele po svojim navijačkim opredjeljenjima - poručila je federalna zastupnica. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.